perjantai 20. maaliskuuta 2015

Auringonpimennys 20.3.2015

20.3. oli melkein täydellinen auringonpimennys. Kun ei ollut hitsarinlaseja eikä muitakaan silmänsuojia, otin kuvia sälekaihtimien narunrei'istä seinille ja lattiaan siilautuvista Auringon kuvajaisista. Kaihtimien reiät ovat kuin neulanreikäkameran reiät ikään, joten kuun lipuminen Auringon eteen näkyi pitkin seiniä.
Seuraava täydellinen auringonpimennys näkyy Suomessa vasta 16.10.2126 Vaasa-Kouvola -linjan eteläpuolella ja seuraava osittainen (näkyy koko maassa) 11.8.2018.

Ei vielä..

Kuun varjo pilkottaa oikeasta reunasta


Sirppejä ja kollegan jalka.

Pimennyksen huippuhetki Volkkarin perässä. Auringon kuvajaiset siilautuvat pahviin pistettyjen reikien läpi. Mitä pienempi reikä, sitä tarkempi kuva.

Tämän kuvan otti Nelli R. Outo näkymä.

4 kommenttia:

 1. Heh, alimmaisen kuvan tapaisen mieki sain :) Tulin lähteneeksi lenkille just pimennyksen ajaksi, kun aattelin että pilvessä se on kumminkin, kun pilviä lupailivat. Mutta liian kirkasta oli kamerallekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moro. Pimeää ei täällä Oulussakaan tullut, mutta valo oli aika jännän oloista, jotenkin kellertävää. Jotta tulisi pimeää pimennyksen aikaan pitäisi auringosta peittyä vieläkin enemmän. Täytyy ootella sitä vuoden 2126 pimennystä.

   Poista
 2. (Auringon)sirppejä, mutta ei vasaroita? :D

  VastaaPoista
 3. Hehe, no ei täällä Pohjois-Pohjanmaalla, kepulien paratiisissa.

  VastaaPoista