perjantai 27. tammikuuta 2017

Reipasta retkeilyä

Parin yön reissu saunamökille tyttären kanssa. Mökin rakentamisestahan on pari juttua ilmestynyt aikaisemminkin, katso vaikka.

Kamiina lämmitti mökin nopeahkosti. Ulkona oli nollan tuntumassa aamulla, sisällä vähän toistakymmentä astetta (siis plussaa), kun ei pidetty kipinävuoroja. Eikä tarvinnutkaan, koska makuupussein ja peitoin tarkenee.

Jätin marraskuussa läskimakkaran räystään alle roikkumaan. ei ollut juurikaan huvennut kahdessa kuukaudessa. Laardi maistui sini-, hömö, töyhtö. ja talitiaisille (kaksi kutakin). Töyhtötiainen ajoi aina sinitiaiset tiehensä, ja vaikka sinitintti olisi odottanut vuoroaan parin metrin päässä, töyhtötiaiset ajoivat pois.

Sinitintti
 Mitä haapoja rannassa!

Saunamökki ja rantahaapoja
Jäällä kulku oli helppoa, aavalla oli lunta tuskin viittä senttiä. Rannan tuntumassa, tuulensuojassa oli paikoin puolisääreen.
Outo kulkija kävelee vetten päällä.
 Jäniksen jäljet, kaksi isoa, kaksi pientä. Yksi vielä niin ei puutu kuin kolme viidestä.

Jäniksen jäljet

Kummeli ja Hiidenvuori

Kummeli ja komiaa metsää vielä pystyssä.
 
Hiidenvuorelta

Näkymä Hiidenvuorelta kohti etelää. Kuva: Nelli Rönkä


Kallioimarteita  Hiidenvuorella

Hiidenvuorelta

Jääpuikkoja, Hiidenvuori

Syöttimadoilla ruokittiin lopulta tiaisia.

Minkä jälki? Askelväli 70 cm.


Saman elukan jälki lähikuvassa:Iltanäkymä

1 kommentti:

  1. Tutulta näyttää. Mukavia kuvia. Hiidenvuori on komea paikka. Kesällä sinne usein soudan vastarannalta Laurilanrannasta ja talvella vettenpäälläkävellen. Siellä on paljon kuvattavaa, monenlaisia jäkäliä ja noita kuvauksellisia kallioimarteita. Ja niitä isoja kiviä, jättiläiskilpionnankin olen bongannut. Kuorniemen edustalla teeret pitävät joka kevät soidintaan, pulina kuuluu pitkään matkaan. Tänä keväänä ovat teeret vähissä. Kävelin sinne tässä eräänä aamuna yrittäen kuvata niiden touhuja, paikalla oli vain viisi lintua. Toivottavasti pesintä onnistuu paremmin tänä kesänä.

    VastaaPoista