keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Kirpputorilöytöjä: kasvi- ja sienitauluja sekä rakennusperinnekirja

Tulipa vastaan siistejä, pahveille liimaamattomia opetustauluja. Tosi kauniita! Kaikki ovat Ebba Masalinin (1873-1942) töitä, joita hän laati Otavan kustantamaan opetustaulusarjaan ennen sotia. Kuva-ala on noin 60 x 80 cm.

Kallioimarre

Mänty

Sieniä
Ruis

Raita
Ovatkohan nämä jotain alkuvedoksia, koska kunkin alanurkassa lukee "p. 1700 kpl" tms., siis painosmäärä.Lisäksi löysin Toivo Vuorelan Etelä-Pohjanmaan kansanrakennukset vuodelta 1949 (WSOY). takakannen leiman perusteella arvostelijalle lähetetty kappale.


4 kommenttia:

 1. No nyt voi sanoa, että todellinen löytö! Etenkin, jos sai inhimilliseen hintaan. Opetustauluilla on - silloin kun niitä harvakseltaa on tarjolla - aivan törkeät hinnat.

  VastaaPoista
 2. Samat sanat. Varmaan myyn nämä joskus (törkeään hintaan...) tai annan eteenpäin.

  VastaaPoista
 3. Joo, etenkin juuri nämä Ebba Masalinin taulut ovat usein törkeissä hinnoissa.Mutta ovathan ne myös törkeän hienoja. Voisi sanoa, että hyviä löytöjä teit. Minkäslainen tuo Toivo Vuorelan kirja on? Muistaakseni hän oli enemmän kulttuurintutkija kuin rakentaja. Muistanko oikein? Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta.

  Piia S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, anonyymi Piia S. Vuorelan kirja esittelee kuvin ja piirroksin kaikenlaisia asuin- ja ulkorakennuksia, isoista taloista huusseihin ja tuulimyllyihin. Rakennusteknillisiä yksityiskohtia on kosolti, samoin kuin eteläpohjalaista alan sanastoa.

   Poista