tiistai 16. joulukuuta 2014

Vanhoja pipar-kakku -ohjeita

Viimeksi kirjoittamassani jutussa kerroin etäesiäitini perua olevasta reseptikokoelmasta. Tässä siitä kolme piparkakkuohjetta: 181. Torsténin piparkakkuja, 182. Everstin piparkakkuja sekä 39. Pipar-kakku. Minusta näyttää, että noilla resepteillä tulee sellaisia pehmeitä kakkusia eikä littanoita ja kovahkoja muotilla leikattuja. Mitä kokeilis?










7 kommenttia:

  1. No ihan justiin laitoin kylmään selkeästi Everstin piparkakkutaikinan. Koirat söi edelliset piparit, piti ruveta tekemään lisää... ei se ole vasta kuin kolmas taikina tämän joulun alla. Munia en kylläkään taikinaani laita, sattuneesta syystä.

    Tuo kirja on aarre! Oikein aakkosjärjestykseen on laitettu "rekisteri"kin :) ja piti googlata liikkiö, tietysti. Nyt tiedän taas vähän enemmän kuin 5 minuuttia sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aarrehan se on. Varmaan kaivan sieltä muitakib ohjeita kunahn kerkiän. Millaisilla ainessuhteilla teit oman Everstitaikinasi? Vissiin toimii ilman kananmunaakin sitten. Voisinpa huomenna kokeilla.

      Poista
    2. Se oli muokattu Myllyn Parhaan Perinteisestä Piparkakkutaikinasta, jossa munan korvaa appelsiinimehu.

      Poista
  2. Oolrait, kiitos. Kerron sitten miten kävi!

    VastaaPoista
  3. Kävin heti katsomassa nämä ohjeet. Pitää lähteä katsomaan josko kaupasta löytyisi sopivia mausteita ja yrittää leipoa!

    VastaaPoista
  4. Tein just neljä pellillistä pipareita mukailemalla Everstin piparkakkujen ohjetta. Munien sijasta panin sekaan desin mandariineistä puristamaani mehua, siirappia kaksi desiä, sokeria yhden desin,kermaa desin, voita reilut 200 grammaa (varmaan vähemmäälläkin olisi pärjännyt) ja mausteeksi lisäksi kaneliakin teelusikallinen. Vehnäjauhoja meni litra. Paisto 200 asteessa 7-10 minuuttia. Kohosivat sopivasti, ja maistuvat piparkakuilta. Jouluista terveysruokaa.

    VastaaPoista