torstai 29. tammikuuta 2015

Kaalipiirakkaa ja muita vanhoja kaalireseptejä (ja tuomenmarjakeitto)

Laaja kansalaispiiri otti yhteyttä ja toivoi kaalipiirakan reseptiä Huldan keittokirjasta (jonka historiasta taannoin kirjoitin).

Ensin 47. Kaali-piirakka



Tarvittavan lohipiirakan kuoren ohje:




Sitten 144. Kaali-paj; sivun yläreunassa keitetyn liikkiön ohjeen loppuosa.





... ja vielä 147. Kaali-putinki, 148. Tuomenmarja-keitto ja 149. Kaali-laatikkoa. Tuomen marjojen malto on myrkytön, mutta kivet  lievästi myrkyllisiä. Marjoja murskattaessa ei varmaan kannata pilkkoa kiviä.







 Silivuplee. 

4 kommenttia:

  1. Mahtavia reseptejä Hulda-mummulta. Täytyy valmistaa ajan kanssa. Voi vähän modifioida, mutta jos vähentää voi- ja sokeriosuutta ,voi maittavuus kärsiä.
    Liikkiön olomuoto ei ole vielä selvinnyt ja resepti ei ole kai kokonainen.
    Mikähän on lihataikina ?

    VastaaPoista
  2. Mahtavia reseptejä Hulda-mummulta. Reseptejä pystyy modifioimaan kai, mutta maittavuus varmasti kärsii, jos voi- ja sokeriosuuksia pienentää. Täytyy valmistaa "ajan kanssa". Liikkiön olomuoto ei ole vielä selvinnyt ( kala, lintu ?) ja reseptistä puuttuu osa.
    Selviääköhän se sisilisko talvesta siellä pölkyn alla.? Kommentti ei sovi keittiöosastoon !! Isotäti

    VastaaPoista
  3. Liikkiö = kinkku. Sisiliskon selviytymisen näkee huhti-toukokuussa sitten. Panen joskus keitetyn liikkiön ohjeen kokonaan näytille.

    VastaaPoista
  4. Hienoja reseptejä Hulda-mummulta.

    VastaaPoista