sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Romukauppalöytö: kaksi piilua

Mäntsäläläiseltä romukauppa-kirpputorilta löytyi kaksi piilukirvestä. Toinen on Billnäsin, noin 3,4-kiloinen, terä 18 senttiä leveä, toinen ruotsalaisen Wetterlingin tehtaan tekemä, noin 2,9-kilonen, terä 21-senttinen. Ihminen selviää varmaan ikänsä yhdellä piilukirveellä, mutta täytyy ottaa vastaan mitä tielle tulee. 

Billnäsin ja Wetterlingin piilut.

Wetterlingin piilu

Billnäsin piilu

6 kommenttia:

 1. Luin otsikon väärin.
  Meiltä löytyi jostain varaston nurkasta tuollainen Billnäsin piilun näköinen, joka oli teroitettu niin moneen kertaan, että terä oli ihan melkeen loppuun kulunut... löytyi kaikenlaista poronsarvista lähtien. Pottukuokkiakin oli iso nippu paalinarulla sidottuna.

  VastaaPoista
 2. Melkein kaikki tori.fi:ssä yms. kaupatut piilut ovat olleet juuri tuollaisessa kunnossa kuin mitä kuvasit.
  Otsikoiden väärinluku on yleistä. Romu luetaan helposti rojuksi.

  VastaaPoista
 3. Löytöjä, jotka kannattaa ottaa talteen! Kauniita kapineita.Omat piiluni pääsivät vähän kärsimään, kun olivat autossani, joka paloi iloisesti roihuten tuossa alkukesästä. Samalla monet muutkin työkalut kärsivät. Vanhoja hyväkuntoisia piiluja ei todellakaan tule joka päivä vastaan. On hyvä, että joku esineiden arvon tietävä ottaa ne talteen :)

  Piia S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auto paloi!!? Toivottavati ei ihmisvahinkoja kumminkaan.

   Poista
  2. Ihmisvahinkoja ei onneksi tullut. Vähän lievensi uutisen aiheuttamaa järkytystä se, ettei kenellekään sattunut pahasti. Ei tuntunut auton menetys niin raskaalta. Kyllähän se ensin nosti palan kurkkuun, kun isä soitti ja kyseli kuulumisia. Sen jälkeen totesi, ettei Murtoon kuulu kovinkaan hyvää. Monenlaiset kauhukuvat ehtivät pyöriä päässä ennen kuin tuli toteamus: poltin sun auton. Sen jälkeen vain mielessä olikin, että onneksi kyseessä oli vain auto.

   Piia S

   Poista